Tuintip: ook zin in een ‘Tegels eruit, tuin erin!’-Actie? Maak dan met je overgebleven stenen een stapelmuurtje. Zo crëeer je eenvoudig speelse hoogteverschillen in je tuin.

Op vrijdag 20 april is er een duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum Paddepoel. Op de markt is een kraampje te vinden van de gemeente Groningen, Operatie Steenbreek Groningen en Uuldriks Hoveniers. Bezoekers die ter plekke een tegel uit hun tuin inleveren, ontvangen er gratis een plant voor terug!

Operatie Steenbreek Groningen in actie
Op deze manier willen de partijen inspireren tot vergroening van de tuin. Tegenwoordig zijn steeds meer tuinen betegeld. Niet fijn voor bijen, vlinders, vogels en egels, maar ook belastend voor het riool, met wateroverlast tot gevolg. Met een heel pakket aan acties, markten, kortingsregelingen en zelfs een eigen Groninger tv-serie GoudGroen – vanaf mei weer te zien op OogTV en YouTube, enthousiasmeren de ambassadeurs van Operatie Steenbreek zoveel mogelijk Groningers voor het vergroenen van hun tuin.

Een enthousiaste deelnemer aan de actie stuurde ons nog een foto van de plant, die wel wat meer ruimte kreeg dan 1 tegel gelukkig!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *