De stad Groningen besteedt 3,5 miljoen euro aan maatregelen om de binnenstad groener te maken. Het gaat vooral om het planten van bomen.

Wandelpad
Een van de plekken die bomen krijgt is de zogeheten BIM-locatie aan de Turfsingel. Die krijgt voor 400.000 euro aan bomen. ‘Zodat deze plek zich kan ontwikkelen tot een groene verblijfsruimte aan het water’, aldus de gemeente. Nog eens vier ton gaat naar de zone rond het Verbindingskanaal. Dat wordt een boomrijke toegankelijke oever met onder meer een wandelpad.

Groener aanzien
Andere plekken waar (meer) bomen komen zijn de Grote Markt, Schouwburgplein, Damsterdiep en Ossenmarkt. Ook een aantal straten krijgt een groener aanzien en wordt een aantal bedrijventerreinen, volgens de gemeente ‘de warmste en stenigste plekken in de stad’, voorzien van groen in de vorm van bomen, struiken en groene daken.

Omringende natuurgebieden
Stad wil ook dat de verbindingen met omringende natuurgebieden beter worden. Voor herstel van de zogeheten ‘Hunzevisie’, een initiatief van het Groninger Landschap om de loop van de oorspronkelijke Hunze te herstellen, wordt een half miljoen uitgetrokken.

Compensatiemaatregelen
Het vergroeningspakket is bedoeld als compensatie voor de investeringen die de gemeente doet in Groningen Airport Eelde. De gemeenteraad had dat eind december vorig jaar bedongen bij het goedkeuren van die investeringen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *