Vrijdag 1 december is van 15.00 – 16.30 uur er een informatiemarkt bij het Wijkbedrijf Selwerd (van 15 tot 16.30 uur). Bewoners kunnen vragen stellen maar ook ideeën in brengen. Een van de thema’s die centraal staat is ‘een groene en veilige buurt’. Op de markt is de crew van Eetbare Stad & Operatie Steenbreek Groningen present om in gesprek te gaan met bewoners. Zij weten alles over het starten van een buurtmoestuin, buurtboomgaard, en kunnen tips geven over het inrichten van een groene en onderhoudsarme tuin.

Over Eetbare Stad en Operatie Steenbreek
Tegenwoordig zijn steeds meer tuinen betegeld. Niet fijn voor bijen, vlinders, vogels en egels, maar ook belastend voor het riool, met wateroverlast tot gevolg. Met een heel pakket aan acties, markten, kortingsregelingen en zelfs een eigen Groninger tv-serie GoudGroen (te zien op OogTV en YouTube!), enthousiasmeren de ambassadeurs van Operatie Steenbreek zoveel mogelijk Groningers voor het vergroenen van hun tuin. Met Eetbare Stad Groningen ondersteunen gemeente Groningen en Natuur en Milieufederatie Groningen buurtmoestuinen en -boomgaarden in de stad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *