De ‘tuinkamer’ van Operatie Steenbreek Groningen, het Plantenasiel en waterschap Hunze en Aa’s op de Grote Markt in Groningen wordt vrijdag 3 november tijdelijk omgetoverd tot Stek Ontmoetingsplek.

Groningers worden opgeroepen zoveel mogelijk stekken van zowel kamer- als tuinplanten te brengen en de stad aldus verder te vergroenen.

Operatie Steenbreek Groningen, het Plantenasiel en waterschap Hunze & Aa’s richtten de ‘tuinkamer’ in het kader van Let’s Gro in. Bezoekers konden er sinds woensdag informatie vinden voor het vergroenen van hun omgeving.

Bommenwerper

De Stek Ontmoetingsplek is van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Dankzij Dirk-Jan Kolstein uit Groningen is een goede start gagarandeerd. Kolstein doneert ongeveer zestig flinke stekken van de Kalanchoe daigremontiana. Deze vetplant wordt ook wel ‘bommenwerper’ genoemd. Dit vanwege de vele stekken die de plant maakt.

Dirk-Jan Kolstein: “Ik heb eigenlijk altijd wel stekken van deze plant te geef. Via Stekjesruilgroep op Facebook ruil en doneer ik heel veel stekken. Ik stuur ze zelfs met de post. Gewoon stevig verpakt in een envelop.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *