Braderij brengt bloei naar Beijum

Op zaterdag 24 juni van 13.00 – 16.00 uur is op ‘Plein Oost’ in Beijum door de buurtcentra van Beijum en WIJ Beijum de eerste braderij georganiseerd. Op de braderij waren ook ambassadeurs van Operatie Steenbreek en Eetbare Stad Groningen present om aandacht te vragen voor vergroening van de stad en om bezoekers te informeren over buurtmoestuinen. Ter plekke werden groene resultaten geboekt en plannen gesmeed!

Maar liefst 57 Beijumers kwamen een tegel uit hun tuin inleveren en kregen er een plant voor terug. Daarnaast ontstond een plan voor een nieuwe buurtmoestuin! Ook hebben kinderen van een BSO uit de buurt twee boomspiegels geadopteerd. Zij zorgen voortaan voor de ter plekke geplante bloemen en planten, en houden het onkruidvrij. Medewerkers van WIJ(k) werken adopteerden een bloembak, die tevens ter plekke voorzien werd van nieuwe planten en bloemen.

Over Eetbare Stad en Operatie Steenbreek
Tegenwoordig zijn steeds meer tuinen betegeld. Niet fijn voor bijen, vlinders, vogels en egels, maar ook belastend voor het riool, met wateroverlast tot gevolg. Met een heel pakket aan acties, markten, kortingsregelingen en zelfs een eigen Groninger tv-serie GoudGroen (te zien op OogTV en YouTube!), enthousiasmeren de ambassadeurs van Operatie Steenbreek zoveel mogelijk Groningers voor het vergroenen van hun tuin. Met Eetbare Stad Groningen ondersteunen gemeente Groningen en Natuur en Milieufederatie Groningen buurtmoestuinen en -boomgaarden in de stad.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *