Operatie Steenbreek Actie bij Immanuelkerk in de Wijert

Bij de Immanuelkerk in de Wijert hebben op zaterdagmiddag 27 mei acht wijkbewoners van de kerkgemeenschap een Operatie Steenbreek Actie uitgevoerd, onder leiding van ecohovenier Michiel Coesel. Samen hebben ze planten en kruiden aangeplant in nieuw aangelegde geveltuinen.

Het planten van alle planten, kruiden en struiken duurde niet langer dan een uur en het resultaat is goed zichtbaar. Alle aanwezigen vinden het een geslaagde metamorfose voor de gevel van de kerk. Het groen zorgt voor een aangename blik.

Anita Akkerman: “Als je samen de planten inplant is dat toch heel fijn voor het saamhorigheidsgevoel. Je participeert en samen zorgen we voor de planten.”

Beplanting
Om het onderhoudsvriendelijk te houden is er aan de kant van de kerktoren een geveltuin gemaakt met heide, Engels gras, Brem, Vuurdoorn en andere struiken en klimplanten. Aan de andere kant richting het water is een kruidentuin gemaakt en is gekozen voor Mariadistel, Sintjanskruid, Roomse kamille en Hemelsleutel.

Ecohovenier Michiel Coesel: regelmatig water geven is in het begin van belang, maar als de planten eenmaal wortel hebben geschoten, wordt het onderhoud meteen weer een heel stuk minder.

Van verstening naar vergroening
De gemeente ondersteunt al langer bij de aanleg van geveltuinen en legde de geveltuinbakken aan. Om verzakkingen in het trottoir te voorkomen en voor meer groen in de stad. Dat er ook plantgoed kan worden geleverd, komt doordat de gemeente nu ook actief is als lid van Operatie Steenbreek.
Dit is een landelijke campagne voor de vergroening van tuinen, om zo de oprukkende ‘verstening’ van tuinen tegen te gaan. Onder het motto tegels eruit, tuin erin’, vinden door heel Nederland acties plaats.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *