Ook dit jaar wordt tijdens de Bloemenjaarmarkt aandacht gevraagd voor het gebruik van regenwater. Een promotieteam in regentonnen en met felgekleurde gieters op het hoofd spreekt de bezoekers van de markt aan.

Als je in de gemeente Groningen of Ten Boer woont heb je geluk: dan krijg je een folder met een kortingsbon van €17,50. Dus koop je een regenton met bon, dan wordt de korting direct bij de kassa van de deelnemende bouwmarkten en tuincentra in de gemeente Groningen verrekend.

WerkPro
En heb je geen auto of twee linker handen, dan kan WerkPro de ton voor je vervoeren en/of aansluiten. Met deze actie stimuleren beide gemeenten het gebruik van regenwater. Omdat het zonde is dat schoon water in het riool terecht komt, terwijl je het zo goed is voor je groene tuin.

Om het riool minder te belasten tijdens hevige regenbuien, want jaarlijks valt er 760 mm regenwater in Nederland. Dat wil zeggen 760 liter op één vierkante meter! Zelf benutten de gemeenten ook regenwater. In nieuwe situaties wordt regenwater gescheiden van afvalwater.

Ook bij vervanging van het riool wordt het systeem aangepast en het regenwater gescheiden afgevoerd. Het regenwater wordt dan zoveel mogelijk opgeslagen en gebruikt in parken en ander groen in de omgeving. In de vijvers zorgt het voor doorstroming waardoor de waterkwaliteit verbetert.

Folder
De folders met kortingsbon zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle aangesloten winkels en liggen in de bibliotheek, wijkcentra en bij de gemeentelijke informatiebalies. Ook is de folder te downloaden via Facebook ‘Operatie Steenbreek Groningen’ en deze website. De actie duurt tot 1 oktober.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *